Opći uvjeti poslovanja

NaslovnaOpći uvjeti poslovanja

Ovi opći uvjeti odnose se na narudžbe podnesene online na web stranici www.supermajice.hr

U nastavku možete pronaći na koji način obrađujemo i izvršavamo vaše narudžbe.  Ponude na našoj web stranici se odnose isključivo na kupce koji kupuju za svrhu koja se ne može pripisati njihovoj komercijalnoj ili profesionalnoj aktivnosti.

 1. Sklapanje ugovora i dostava proizvoda

1.1 Podnošenjem narudžbe potvrđujete da kupujete isključivo za privatne svrhe. 

1.2 Kada naručite proizvod s www.supermajice.hr, sklapate ugovor sa PROXIMA DPM d. o. o., Andrije Medulića 1D, 51000 Rijeka.

1.3 Klikom na „Kupi“, podnosite obvezujuću narudžbu za proizvode koji su u vašoj košarici. Nakon što podnesete narudžbu, poslat ćemo vam potvrdu vaše narudžbe putem elektroničke pošte. Obvezujući ugovor je sklopljen kada primite našu potvrdu narudžbe. Napominjemo da će predmeti naručeni putem avansnog plaćanja (rezervirani) biti poslani čim primimo uplatu pune kupoprodajne cijene i svih troškova dostave. Iz tog razloga vas molimo da izvršite plaćanje kupoprodajne cijene odmah nakon što primite potvrdu narudžbe, a najkasnije u roku od 7 dana.

1.4 Napominjemo da, iznimno, nećemo biti obvezni dostaviti vašu narudžbu ako naši dobavljači ne dostave zalihe ispravno ili na vrijeme, unatoč tome što smo mi slijedili odgovarajuću praksu naručivanja s naše strane. Kako bi se primijenila ova iznimka, nužno je da nismo pravno odgovorni za nedostupnost proizvoda te da smo vas obavijestili o situaciji bez odgađanja. Ako je proizvod nedostupan, izvršit ćemo povrat svih uplata koje ste izvršili bez nepotrebnog odgađanja.

1.5 Obavijest  o vremenu isporuke nalazi se na svakoj stranici s pojedinostima o proizvodu, kao i prije nego što podnesete narudžbu. Ona je informativnog karaktera i može odstupati u promotivnim razdobljima.

 1. Cijene, dostava, troškovi dostave

2.1 Primjenjuju se cijene navedene u ponudi na datum kada je narudžba podnesena. Navedene cijene su konačne (ukupne), odnosno uključuju porez na dodanu vrijednost po važećoj zakonskoj stopi u Republici Hrvatskoj, i izražene u eurima. Proizvod ostaje u našem vlasništvu, do potpune isplate kupoprodajne cijene.

2.2 Redovna cijena dostave iznosi 5,00 EUR. Troškove u potpunosti snosi klijent, a  obračunava i naplaćuje tvrtka PROXIMA DPM d.o.o. Pošiljke koje dimenzijama prelaze  50x50x50 cm, a težinom 10 kg naplaćivat će se dodatno.

2.3 Osim isporuke na adresu, za koju se posebno naplaćuje cijena dostave, kao mjesto dostave možete odabrati i dostavu u poslovnicu te osobno preuzeti u poslovnici. Za dostavu u poslovnici ne naplaćuje se cijena dostave.

2.4 Naručena roba isporučuje se samo unutar Hrvatske.

2.5 Rok isporuke je obično 5-8 radna dana. Šaljemo narudžbe od ponedjeljka do petka; to znači da subote nisu uključene u izračun vremena isporuke. Rok isporuke počinje na dan potvrde o dostavi. Ako neki artikl više nije dostupan ili se ne može poslati iz drugih razloga javit ćemo vam.

 1. Plaćanje

3.1 U pravilu prihvaćamo sljedeće metode plaćanja:

 • gotovina prilikom preuzimanja (po pouzeću);
 • plaćanje unaprijed, kreditna/debitna kartica: Visa, Master, Maestro;
 • Paypal

 

Zadržavamo pravo odbiti određene metode plaćanja za dane narudžbe te uputiti na druge metode plaćanja.

3.2  Podnošenjem narudžbe putem web stranice pristajete na primanje računa i kredita isključivo u elektroničkom obliku.

 1. Promotivni bonovi i njihovo korištenje

4.1 Promotivni bonovi su bonovi koji se ne mogu kupiti, već su dani tijekom promotivnih kampanja te vrijede određeno vrijeme.

4.2 Promotivni bonovi se mogu iskoristiti samo za jednu narudžbu, i samo tijekom određenog razdoblja. Određene robne marke mogu biti isključene iz promocije. Promotivni bonovi se ne mogu koristiti za kupnju poklon bonova. Napominjemo da se za korištenje promotivnih bonova može primjenjivati minimalna vrijednost narudžbe.

4.3 Vrijednost proizvoda mora biti jednaka ili veća od vrijednosti promotivnog bona. Ako bon ne pokriva vrijednost proizvoda, razlika se može platiti korištenjem jedne od prihvaćenih metoda plaćanja. Vrijednost promotivnih bonova neće biti isplaćena u gotovini niti će se obračunavati kamate. Promotivni bonovi se neće vratiti ako su svi ili neki proizvodi vraćeni.

4.4 Promotivni bonovi se mogu iskoristiti samo prije nego što je dovršen postupak naručivanja. Nije moguće retroaktivno primijeniti bonove. Promotivni bonovi se ne mogu prenijeti na treće osobe. Osim ako nismo odredili drugačije, nije moguće kombinirati više promotivnih bonova.

4.5 Ako ste prilikom kupnje koristili promotivni bon i, kao rezultat raskida s vaše strane, ukupna vrijednost narudžbe je manja ili jednaka vrijednosti promotivnog bona, pridržavamo pravo naplatiti izvornu cijenu proizvoda koji zadržite.

 1. Pravo na raskid

5.1. Imate pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana, ne navodeći razloge za to. Pravo na jednostrani raskid istječe nakon 14 dana od dana kad ste proizvod preuzeli.

5.2. Učinci raskida. U slučaju jednostranog raskida ugovora, nadoknaditi ćemo Vam cijenu kupljenog proizvoda. Povrat sredstava ćemo izvršiti koristeći isti način plaćanja koji ste Vi koristili za početnu transakciju, osim ako nije izričito ugovoreno drugačije. Povrat troškova biti će učinjen tek nakon primitka proizvoda robe. Troškove povrata u cijelosti snosite Vi.

5.2. Kada naručite proizvod  preko www.supermajice.hr , koji je izrađen prema vašim specifikacijama NEMATE zakonsko pravo na povrat. Prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 19/22, 59/23) članku 86. stavku 1. točki 3) potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ukoliko je predmet roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili je jasno prilagođena potrošaču. S obzirom da se preko web stranice www.supermajice.hr jedino i naručuje roba izričito prilagođena potrošaču, naši klijenti nemaju pravo na jednostrani raskid ugovora.

 1. Odricanje od odgovornosti

PROXIMA DPM D.O.O. NIJE DUŽNA ISPUNITI NARUDŽBU ZA KOJU VJERUJE DA KRŠI INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO TREĆE STRANE, ILI JE UVREDLJIVOG SADRŽAJA. U SLUČAJU DA TISKAMO SADRŽAJ ZA KOJI NARUČITELJ NE POSJEDUJE PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA KOJA BI MU OMOGUĆAVALA PRAVO REPRODUKCIJE, PROXIMA DPM D.O.O NE SNOSI ODGOVORNOST ZA TAKVU POVREDU POVREDU.

 1. Obrada vaših osobnih podataka

6.1. Vaš pristanak na obradu vaših osobnih podataka je dobrovoljan. Međutim, moramo naglasiti da ako se ne slažete s ovom obradom, nije moguće registrirati se i koristiti internetsku trgovinu. Sve ostale informacije o zaštiti podataka naći ćete u našim Pravilima privatnosti.

 1. Kontakt

Za sve upite ili savjete možete nas kontaktirati putem elektroničke pošte na adresu info@supermajice.hr ili pozivom na 051/315 514.

Košarica